2017

zondag 22 oktober 2017

Gemeintschaftshaus Holtland (D)

De Alpenjagers hebben weer hun traditionele concert gegeven in het Gemeinschaftshaus te Holtland. Dit dorp ligt ongeveer een 7 km boven Leer. Wederom troffen we een volle zaal met zeer enthousiast Duits publiek. De kapel had diverse muziek keuzes ten gehore gebracht, van een pittige mars tot een fijne wals en uiteraard werden de polka’s niet vergeten. Men was zo enthousiast dat er zelfs een dansje werd gedaan door vele mensen in de zaal. Uiteraard ontbraken ook deze keer de nodige inwendige versnaperingen niet. We werden erg goed verzorgd door de commissie onder leiding van  burgemeester Uwe Themann. Publiek en de kapel kunnen terug zien op een goed gespeeld concert en tevreden bezoekers.

20171022 Holtland

vrijdag 16 juni 2017

Verzorgingshuis Gabriël Hoogkerk
Vrijdag 16 juni brachten de Alpenjagers een bezoek aan verzorgingshuis Gabriël te Hoogkerk. Veel bewoners  zaten ons al op te wachten. Altijd weer een dankbaar publiek om voor op te treden. De muziek werd zeer gewaardeerd en het was dan ook een gezellige avond.
20170616 hoogkerk

zaterdag 20 mei 2017

“Hunebed in de Kieker”, Tynaarlo

Voor het evenement “Hunebed in de Kieker” togen de Alpenjagers naar Tynaarlo. Op een mooi plekje, bij het hunebed, in een heerlijk zonnetje, heeft de kapel haar klanken laten horen langs de bomen door het bos.
20170519tynaarlo

zondag 22 januari 2017

Nieuwjaarsconcert

Dit jaar gaven de Alpenjagers hun Nieuwjaarsconcert met medewerking van het Eelder-Bloemenkoor. Dit viel bij het publiek wel in de smaak. Ook dit jaar was er een groot aantal Duitse fans uit de partnergemeente Hesel afgereisd naar Bedum.
Tijdens het concert werden twee van de muzikanten nog even in het zonnetje gezet.
Fokko Ophuis voor 50 jaren en Ben van Doorn voor 65 jaren beoefenen van blaasmuziek.
Een insigne met oorkonde werd hun uitgereikt door Barteld Luning namens de KNMO.
Ben had eerder al aangegeven te willen stoppen als actief muzikant. Burgemeester Uwe Theman bedankte hem voor zijn jarenlange kontakten met het Duitse Hesel en Holtland.
Tijdens een Duitse toespraak werd hem nog een mooi aandenken uitgereikt.
Ook deze keer was het concert weer een daverend succes.
20170122toegift met koor
20170122fokko
20170122ben