2016

Burgum, Kerstmarkt

Zaterdag 17 december 2016

In de gezellige winkelstraatjes van Burgum was alles in de sfeer van de Kerst. Er was veel volk op de been. Om de drukte aan te kunnen had de Kerstman al z’n vrouwen maar meegenomen. Voor dit gebeuren waren ook de Alpenjagers uitgenodigd. De hele middag, tot in de duisternis, klonken de Böhmische en Mährische klanken door de straat.Veel waardering kwam er van het publiek hiervoor en de inwendige mens werd goed verzorgd. Ondanks dat er op den duur enkele muzikanten last kregen van koude handen en voeten was het een geslaagde middag.
20161217burgum

 

Steenwijk, “Fest der Blasmusik”

Zaterdag 29 oktober 2016

In “De Meente” te Steenwijk wasdeze zaterdag het 2e Fest der Blasmusik. door de KNMO georganiseerd. 17 kapellen namen deel aan dat evenement, zowel Böhmisch als Mährisch en Oberkrainer. Ook de Alpenjagers gaven act de presence en hebben gespeeld in de Theaterzaal en in de Vestzakzaal. Evenals vorig jaar weer een goed georganiseerde dag, je kunt het bijna een reünie noemen. We hebben heel veel oude bekenden de handen geschud, gesproken en gezien.

Holtland (D)

Zondag 23 oktober 2016

Zondag 23 oktober is het toch gelukt voltallig af te reizen naar het Duitse Holtland, ondanks het toeslaan van de griep. Door heel veel bekende gezichten werden de Alpenjagers zeer hartelijk ontvangen. Zoals gewoonlijk in Duitsland werden wij ook deze keer goed voorzien van een natje en een droogje. En er werd uitgekeken naar ons nieuwjaarsconcert van 2017, om weer in grote getale naar Bedum te komen. Ondanks dat diverse muzikanten nog niet geheel van de griep verlost waren is het toch een goed concert geworden.

201610Holtland

Zonnehuis Zuidhorn

Vrijdag 14 oktober 2016

De Alpenjagers hebben een bezoek gebracht aan verzorgingscomplex Zonnehuis te Zuidhorn. Er is gespeeld in het gebouw “Dorpsplein” en dit werd erg gewaardeerd door de verzorgden en hun verzorgers. We moesten snel maar weer eens langs komen.

20161014zuidhorn

“Mooi Bedum”

Zaterdag 17 september 2016

In het kader “mooi Bedum” was er een week lang heel veel te zien en te beleven in Bedum. Op zaterdag 17 september was de afsluiting met een grote braderie waar de Alpenjagers hun bijdrage aan mochten leveren. Het was een druk bezochte dag waar veel te koop en te zien was.

20160917dansers

Damsterheerd

Dinsdag 1 maart 2016

De Alpenjagers hebben deze avond opgetreden voor de bejaarde bewoners van Damsterheerd in Appingedam. Het is een gezellige avond geworden en werd hoog gewaardeerd door de toehoorders.

20160301

Nieuwjaarsconcert

Zondag 31 januari 2016

Het nieuwjaarsconcert van de Alpenjagers was een daverend succes. En mede door de komst van twee  bussen vol enthousiaste Duitse fans was de zaal van Trefcentrum Bedum bomvol. Jammer dat onze zangeres Geke door ziekte was verhinderd. Om de kapelmeester niet alle nummers in z’n eentje te laten zingen werd het laatste zangnummer samen met zijn dochter gezongen. Dat viel bij de zaal in de smaak en een toegift volgde. 20160131alpenjagers

Ook het shantykoor Oosterstörm bracht de stemming er goed in.

20160131oosterstorm

Dit jaar was het concert dubbel feestelijk. Er waren twee jubilarissen in ons midden. Anco Terpstra werd gehuldigd voor zijn 70 jaren trouwe lidmaatschap aan de vereniging.

20160131ancot

Roelf Stol werd in het zonnetje gezet voor zijn 60 jaren bij de vereniging en zijn jarenlange bijdrage aan het bestuur ervan.

20160131roelfks

20160131krant