2013

Jubileumconcert “40 jaar Alpenjagers”

zaterdag 9 november 2013

Het 40 jarig bestaan van de Alpenjagers is niet stilletjes voorbij gegaan. ‘s Middags was er voor de muzikanten met hun partners en genodigden een uitgebreid buffet in Trefcentrum te Bedum. Aansluitend was er in de grote zaal een groot concert van de Alpenjagers en de Snippefangers uit Bakhuizen. Aanvang daarvan was gepland om 20.00 uur, maar dat liep even anders. Een grote bus met daarin 60 Duitse fans was even het spoor bijster en kon het Trefcentrum niet vinden. Enkele Duitse gasten die met de auto waren gekomen, met o.a. burgemeester Uwe Themann, werden al een beetje zenuwachtig waar de bus wel niet was gebleven. Na wat heen en weer S.M.S-en is het toch gelukt de bus op het goede adres te krijgen. Toen de bus leeg was, was de zaal echt bom vol +/- 220 mensen en kon het feestconcert beginnen. Wel ruim een kwartier later dan de bedoeling was. Nou het is een muziekspektakel geworden. In de zaal waren twee podia opgesteld een voor Alpenjagers met hun Mährische en Böhmische muziek en het andere voor de Snippefangers met feestmuziek en meezingers. Deze combinatie werd door het publiek duidelijk gewaardeerd. Dit 40 jarig jubileumfeest blijft vast lang in het geheugen gegrift.
super geslaagd.

Kleintje Haven Festival Delfzijl

zondag 01 september 2013

Kleintje Havenfestival in Delfzijl is voor de Alpenjagers goed verlopen. Net als de voorafgaande keren veel koren, orkesten, dweilorkesten enz. Veel mensen op de been en soms ook wel hele vreemde wezens. Veel complimentjes voor de goede Böhmische en Mährische muziek. Af en toe een paar dreigende wolken, maar daar bleef het dan ook bij. Kortom een prima festival.

Zomerconcert Zeegse

zondag 30 juni 2013

Zondag 30 Juni was het weer zover, de Alpenjagers en Stroomdalkapel gaven hun gezamenlijk seizoenafsluitend concert om vervolgens een paar weken vakantie te nemen. Het concert vond zoals gewoonlijk plaats bij restaurant “Het Witte Huis” te Zeegse. Het weer was prima en mede daardoor was het terras bomvol. Ook passerende fietsers en wandelaars onderbraken even hun reis om een poosje te kunnen genieten van de Böhmische en Mährische klanken. Na het concert was er voor de muzikanten met hun aanhang een prima barbeque. Met volle buiken gingen ze dan ook allen huiswaarts na een super geslaagde muziekmiddag.

Nieuwjaarsconcert Bedum

zondag 03 februari 2013

Zondag was dan het nieuwjaarsconcert van de Alpenjagers. Deze keer georganiseerd in het “Trefcentrum” te Bedum. Het is een daverend succes geworden. De mooie grote zaal met twee podia was met 210 mensen tot aan de laatste plaats gevuld, mede omdat er een grote bus met Duitse fans vanuit Holtland naar Bedum was afgereisd. Het shantykoor “Oosterstörm” uit Oosterhogebrug werd ook door het publiek goed gewaardeerd. Een geweldige middag en voor herhaling vatbaar was ook de reactie van Oosterstörm.