2012

Oktoberfest Bedum

dinsdag 23 oktober 2012

De Alpenjagers waren in Bedum ter opluistering van een Oktoberfest voor Duitse en Poolse mensen die werkzaam zijn in de Eemshaven. Op deze avond ontbrak er eigenlijk niks, er was Sauerkraut, Schweinehack, Knödel, enz. Alleen waren er zeer weinig dames, maar toen de buiken waren gevuld en de nodige pullen bier naar binnen waren gegleden werd het toch nog een uitbundig feest.

Zomerconcert Zeegse

zondag 24 juni 2012

Helaas vond het gezamenlijke Zomerconcert van de “Alpenjagers” en de “Stroomdalkapel” binnen plaats, omdat de weersomstandigheden een openluchtconcert niet toelieten. Maar in een goed gevulde zaal is het ook altijd heerlijk musiceren. Evenals voorgaande jaren werd het concert gezamenlijk afgesloten.

Droevig bericht

donderdag 29 maart 2012

Zeer plotseling is Eite Eitens komen te overlijden. Jarenlang heeft hij de kapel met zijn klarinetspel versterkt. Naast het maken van muziek beheerde hij op zeer bekwame wijze lange tijd de financiën van onze club. Zijn vakbekwaamheid en altijd goed gehumeurde aanwezigheid zullen wij gaan missen.

De Alpenjagers wensen Grietje en de familie veel sterkte met het grote verlies.

Nieuwjaarsconcert in Garmerwolde

zondag 15 januari 2012

Het Nieuwjaarsconcert van de Alpenjagers was een groot succes. Zo rond een uur of twee arriveerde een grote touringcar in Garmerwolde met daarin ongeveer 50 fans uit Noord Duitsland . Mede daardoor was de zaal van De Leeuw bom vol met veel bijval en applaus voor wat ten gehore werd gebracht. Ook het Nieuwjaarslied, op de noten van een mars van Frantisek Kmoch, viel goed. De zelfgemaakte nieuwjaarsrolletjes, die op grote schalen op de tafels werden gepresenteerd, vielen goed in de smaak. Vooral de Duitsers waren nieuwsgierig naar het recept daarvan. Met een staand applaus tijdens de klanken van “Ich hab dich gern” werd het concert beëindigd.