2011

Jubilarissen in het zonnetje

zaterdag 29 oktober 2011

Deze zaterdag avond hadden de leden van de Alpenjagers + partners en genodigden een gezellige avond in de vorm van een bowling en grillavond. De avond kreeg een speciaal tintje want 4 muzikanten werden gehuldigd door een afgevaardigde van de KNMF afd. Groningen, omdat ze al zeer lange tijd actief muzikant zijn. (van links naar rechts)

Jan Hendrik Klinkhamer, 40 jaar muzikant , als 10 jarige begonnen bij Muziekver. Annen/Eext.

Eisso Nijborg, 50 jaar muzikant , als 11 jarige begonnen bij de muziekver. Voorwaart te Harkstede.

Ben van Doorn, 60 jaar muzikant , als 9 jarige begonnen bij de muziekver. Prs. Juliana te Eck en Wiel.

Anco Terpstra, 65 jaar muzikant, als 14 jarige begonnen bij de muziekver. Harmonie te Garmerwolde.

Kleintje Havenfestival Delfzijl

zaterdag 10 september 2011

Zaterdag 10 September was het Kleintje Havenfestival in het centrum van Delfzijl. Hiervoor waren de Alpenjagers ook uitgenodigd. Mede door het prachtige weer konden de vele mensen genieten van koren, dansgroepen en blaasmuziek. Ook hulde aan de organisatie, het was prettig geregeld en er was voor alle deelnemers een lunchpakket met koffie en onbeperkt frisdrank.

Serenade voor Simon

vrijdag 02 september 2011

Vrijdagavond 2 September zijn de Alpenjagers naar Garmerwolde gekomen om een serenade te geven aan Simon Veninga. Er was en grote receptie georganiseerd omdat Simon afscheid nam als beheerder van dorpshuis de Leeuw. Hij heeft dat 25 jaar gedaan en was daarvoor ook bijna 20 jaar voorzitter van de vereniging van dorpsbelangen. Voor die inzet voor het dorp heeft hij een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. Na het officiele gebeuren hebben de Alpenjagers met hun klanken de avond afgesloten. Het optreden was voor hem een grote verrassing.

“Wieker Feest”

vrijdag 01 juli 2011

In De Wijk was het “Wieker Feest”, de hele week feest. Daarvoor was een grote feesttent geplaatst waarin van alles was georganiseerd, zo ook een grote bingomiddag voor de bejaarden.Voor die gelegenheid waren de Alpenjagers uitgenodigd om dat evenement op te komen luisteren met hun Böhmische en Mährische klanken. Ondanks dreigende luchten en hevige buien waren de mensen in grote getale naar de grote tent getogen en werd het een geslaagde middag.

Droevig bericht

donderdag 02 juni 2011

Op Zondag 5 Juni zouden de Alpenjagers gaan optreden in de grote feesttent te Uffelte. Dit moest helaas worden afgezegd. De reden hiervan was dat op Hemelvaartsdag 2 Juni het telefoontje kwam met de trieste mededeling dat zeer plotseling Jan Knipper, onze drummer, door een hartstilstand was komen te overlijden. Naast de muziek was zijn passie varen met zijn boot. Het noodlot gebeurde tijdens een van zijn tochten op het Lauwersmeer.

Wij zullen Jan missen. De Alpenjagers wensen zijn familie heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

Koninginnedagconcert Roden

zaterdag 30 april 2011

Op Koninginnedag togen de Alpenjagers naar Roden. In het zonovergoten centrum van het dorp was het een drukte van belang. Veel activiteiten en de terrassen puilden uit. Wij dachten eerst dat wordt niks om binnen te spelen, maar de met oranje ballonnen en slingers versierde zaal van “Onder de Linden” was goed gevuld. Wat de Alpenjagers aan zang en muziek ten gehore brachten viel bij het publiek goed in de smaak. Aan de muzikanten was ook gedacht, een sapje met oranjegebak stond voor ons klaar. Dus een geslaagde middag daar in Roden.

ANBO Delfzijl

zaterdag 26 maart 2011

zaterdag zijn de “Alpenjagers” afgereisd naar de Groninger-havenplaats Delfzijl. Ze hebben opgetreden voor de ANBO in de mooie zaal van Multicenter Delfzijl. Er was goed gereageerd op de oproep aan de leden van die club, want de grote zaal was goed gevuld. Een zeer geslaagde middag.

Nieuwjaarsconcert Garmerwolde

zondag 16 januari 2011

In een bomvol dorpshuis werd deze zondagmiddag het nieuwe jaar uit volle borst ingeluid door de leden van de “Alpenjagers”. Het programma werd afgewisseld met vooral Groninger liedjes van het streektaaltrio “MagWel”.

Ter verhoging van de feeststemming waren er de nieuwjaarsrolletjes, een knap staaltje huisvlijt van onze kapelmeester, en de komst van zo vele vrienden van de kapel uit Duitsland.