2010

Concours Muntendam

zondag 07 november 2010

Dit jaar werd in Muntendam voor de 35e keer het Blaaskapellenconcours gehouden. De Alpenjagers deden voor de 32e keer mee. Dit jaar behaalden we met 77 punten een 2e prijs.

Kapellendag Zeegse

zondag 12 september 2010

Op de brink te Zeegse was voor deze Kapellendag een grote tent geplaatst. Met presentatie van Caty Kalk speelden de Alpenjagers met voornamelijk Mährischemuziek, de Stroomdalkapel met Böhmischemuziek en de Vechtekrainers met Oberkrainermuziek. De tent was echt bomvol en het werd een grandioze muziek middag, ook al gingen de decibellen soms ver boven de limiet.

Gulfhaus te Ostrhauderfehn (D)

vrijdag 27 augustus 2010

De “Alpenjagers” hebben deze vrijdagavond opgetreden in het Gulfhaus te Ostrhauderfehn tijdens een bijeenkomst van + 25 afdelingen ouderenbonden uit de regio Emden-Leer. Deze bonden zijn vergelijkbaar met wat in Nederlandons de ANBO heet. Veel sprekers namen het woord met begeleiding van een diapresentatie over het reilen en zeilen van hun afdeling. Na het officiele gedeelte was het de beurt aan de Alpenjagers om het geheel wat op te vrolijken. In de pauze waren er naar Duitse traditie , voor ieder veel schnitzels en salades, welke gretig werden genuttigd.

gezamenlijk concert Zeegse

zondag 27 juni 2010

Traditioneel was er weer het gezamelijke slotconcert van Alpenjagers en Stroomdalkapel bij het Witte Huis te Zeegse. Na het concert was er weer een uitgebreide barbeceu voor de leden met hun partners. Het was een prachtige zomerse dag waarbij het kwik behoorlijk opliep. Het heeft dan ook behoorlijk wat zweetdruppeltjes gekost, maar het concert en de sfeer waren er niet minder om. De leden kunnen tijdens hun vakantie terug denken aan een geslaagde middag.

“Bonte middag” Oldersum (D)

zaterdag 29 mei 2010

Zaterdag reisden de Alpenjagers af naar de jachthaven “Unter Ems” in het Duitse Oldersum, waar we hartelijk werden ontvangen door de burgemeester. De grote onderhoudshal was omgetoverd tot feestzaal, met lange rijen tafels en stoelen. Naar plaatselijk gebruik werd er eerst thee met heel veel taart geserveerd. Zang- en dansgroepjes, evenals de Alpenjagers, kregen veel bijval en zo werd het in de loop van de middag een groot feest. Het eindigde dan ook ver voorbij de vooraf geplande tijd.

Voorjaarsconcert in De Leeuw

zondag 25 april 2010

Vanwege de vele sneeuw was ons nieuwjaarsconcert afgelast, daarom een voorjaarsconcert gepland . Niks mis mee zou je denken. Maar wat wil nu het geval, het was een stralende zomerse dag met ongeveer 25 graden. Mensen stappen op de fiets of pikken een terrasje . Helaas was er op ons concert maar een handje vol publiek. Erg jammer, maar de sfeer en de gezelligheid was er niet minder om . Wij hopen dat een volgende keer de weergoden ons gunstiger gestemd zullen zijn.

“Bedrijvencontactdag” Hesel (D)

zondag 18 april 2010

De “Alpenjagers” waren deze dag te gast op de bedrijvenconcactdag te Hesel. De kapel is daar in de loop der tijd al aardig bekend onder de mensen en werd ook deze keer weer hartelijk ontvangen. Er was behoorlijk wat volk op de been die gebruik maakten van de diverse aanbiedingen. En mede door de stralende zon deden de diverse bedrijven goede zaken bij de klanken van de “Alpenjagers”. Ook liet het publiek duidelijk blijken de muziek hoog te waarderen. Alles bijelkaar dus een zeer geslaagde dag.

Concert Ufkeshuis Siddeburen Wijzig

vrijdag 26 maart 2010

Op uitnodiging van de activiteitencommissie van verzorgingshuis “Ufkeshuis” hebben de Alpenjagers opgetreden te Siddeburen. Een groot aantal mensen was naar de prachtige grote hal gekomen om naar de muziek van de Alpenjagers te luisteren. Het publiek was zeer enthousiast en kwam op het laatst van hun stoel om het te uiten. Door dit alles kwam een dame onfortuinlijk ten val met ernstige gevolgen. Zij werd met vermoedelijk een heupfractuur per ambulange afgevoerd. De Alpenjagers wensen haar veel sterkte en beterschap met een spoedig herstel.

Zaal Lanting Meedhuizen

zaterdag 20 februari 2010

Op 30 januari organiseerde stichting “Zang en Muziek” Appingedam een Nieuwjaarsconcert te Meedhuizen. Omdat door winterse weersomstandigheden dat geen doorgang kon vinden, zijn de Alpenjagers deze zaterdagavond naar Meedhuizen getogen. Belangstellenden die voor het concert reeds kaarten in de voorverkoop hadden, konden op deze manier toch nog gaan genieten van Böhmische en Mährische muziek van de Alpenjagers.

Concert in Kerkje Schurega

zondag 14 februari 2010

Het optreden van de Alpenjagers in het kerkje Schurega was een succes.Er was een behoorlijk aantal mensen, ondanks kou en sneeuw, naar het rustieke kerkje gekomen om te genieten van de muziek van de Alpenjagers. De sfeer, toch een beetje in het teken van Valentijnsdag, was ongedwongen en erg gezellig.