2009

Kerstmarkt Roden

zaterdag 12 december 2009

Zaterdag 12 December hebben de Alpenjagers opgetreden tijdens de grote kerstmarkt te Roden.Het was een erg gezellige drukke boel, veel mensen op de been en veel muziek en koren. Maar het was koud. Wij zijn met het optreden begonnen om 11 uur en zouden met tussentijdse optredens van andere gezelschappen tot 18.00 uur actief zijn. Enkele leden konden echter door de kou hun vingers nauwelijks meer bewegen en we moesten helaas het optreden voortijdig beëindigen. Des al niet te min was het optreden wel een succes, met veel aandacht van het publiek.

34e Blaaskapellenconcours Muntendam

zondag 01 november 2009

Dit jaar werd het blaaskapellenconcours in Muntendam voor de 34ste maal georganiseerd. Traditiegetrouw waren de “Alpenjagers” ook dit jaar weer van de partij. We namen deel voor de 31ste keer. Zeer tevreden keerden we huiswaarts met 80,5 punten, een 1e prijs, in de Mährische Bergklasse.

20091101beker.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Personeelsfeest Ostfriesen Zeitung te Leer (D)

zaterdag 03 oktober 2009

Deze zaterdag traden de “Alpenjagers” op voor de medewerkers van de regionale krant in Leer. Het feest stond in het teken van het Oktoberfest, dus ontbrak het er aan niets. Tussendoor werd nog even een stevige bodem gelegd met een zuurkoolbuffet. We gingen door tot de hele tot feestzaal omgebouwde loods meezong en meedeinde als waren we daadwerkelijk in Beieren beland.

20091003publiek.jpg

Gezamenlijk concert Zeegse

zondag 28 juni 2009

Vanmiddag hadden wij het gezamenlijke concert, Stroomdalkapel met Alpenjagers. Het weer werkte geweldig mee om het geheel tot een grandioze middag te maken. Heel veel mensen die langs fietsten en even een plaatsje zochten op het terras, die soms te klein bleek te zijn. Voor deze keer hadden wij de kapellen naast elkaar opgesteld zodat we gemakkelijker konden wisselen. Iedere kapel speelde twee blokken met op het laatst van de middag twee nummer gezamenlijk. Daarna was er de barbecue welke van uitstekende kwaliteit was. Kortom een zeer geslaagde middag. Voor 2010 staat dit concert weer gepland op de laatste Zondag in Juni.

20090628samen.jpg

Wiemersheerd te Loppersum

zaterdag 27 juni 2009

Deze zaterdagmiddag waren de Alpenjagers te gast in Wiemersheerd te Loppersum.

ondanks het mooie weer was er toch nog behoorlijk veel publiek en werd het een gezellige maar toch ook warme middag.De mensen kenden de Alpenjagers niet, waren verrast en genoten van de muziek. Wij moesten maar snel eens een keer terugkomen. Meestal kom je in dat soort woonvormen wel bekenden tegen. ook dat was deze keer weer het geval.

20090627kapel.jpg

Concert Holtland (D)

zondag 26 april 2009

Het optreden van de “Alpenjagers” te Holtland was , zoals dat meestal in Duitsland is, zeer goed. Doordat we zoveel in die streek aktief zijn, gaan de mensen je beter leren kennen. We hoefden zelf de aanhanger niet leeg te halen. Heel veel mensen hielpen met spullen naar de zaal te sjouwen. De redelijk grote zaal zat gelijdelijk aan vol en het ontbrak ons aan niks. thee en taart , het liefst twee stukken, fris en bier zoveel we wilden. Bij gebrek aan de zangeres hebben dames uit het gezelschap het lied “Wo der Wildbach rauscht” gezongen. Het bestuur inclusief burgemeester Uwe Themann moest met ons op de foto. Kortom een hele gezellige boel.

20090426kapel.jpg

Concert Ruskenborg Hoogkerk

zaterdag 18 april 2009

Deze zaterdagavond speelden de `Alpenjagers` in een grote overdekte tuin met overal zitjes tussen de bomen. Het publiek dat in grote getale aanwezig was zorgde voor behoorlijk wat bijval. En er was op het laatst een heuse polonaise onder de bomen.

Afscheidsserenade

dinsdag 14 april 2009

Dinsdagavond waren we in het Groninger museum waar Eisso Nijborg, onze tenorspeler, afscheid nam van zijn werkzaamheden aldaar en gaat genieten van z’n pensioen.Het hele gebeuren was geregeld als het programma “In de hoofdrol” van de televisie en daar hoorden de Alpenjagers ook bij.Wij hebben daar aan het eind nog een kleine serenade gebracht

Nieuwjaarsconcert Garmerwolde

zondag 04 januari 2009

In een afgeladen dorpshuis luidden de “Alpenjagers” het nieuwe jaar in. De opkomst deze zondagmiddag was overweldigend. Veel bekende, maar ook nieuwe gezichten en een speciaal welkom voor de vrienden van de kapel uit Duitsland. En uiteraard ook ditmaal onze gastvrouw Caty. De muzikale gast was het streektaaltrio “Mag Wel” die het programma afwisselde met Groninger liedjes. De kapel wenstte iedereen een gelukkig nieuwjaar met haar nieuwjaarslied en oliebollen.

20090104oliebollen.jpg