2008

Kerstin Hoogezand

vrijdag 26 december 2008

Het optreden tijdens de Kerstin op tweede Kerstdag te Hoogezand werd door het publiek en die was in grote aantal aanwezig, hoog gewaardeerd, ondanks dat men al diverse koren en muzikanten op het programma had gehad. Voor die gelegenheid hadden wij speciaal nog een kerstpotpourri op het programma. In de pauze stond er voor de muzikanten een kompleet kerstdiner gereed met vis en koude en warme gerechten. Zeer goed!

20081226hoogezand.jpg

Concert kerkje Schurega

vrijdag 21 november 2008

In het oude kerkje Schurega bij Jubbega gaven de “Alpenjagers” een gezellig, knus, maar vooral interactief concert. Tijdens de koffie en het concert was er leuk contact tussen publiek en muzikanten.

20081121rechts.jpg

Concours Muntendam

zondag 02 november 2008

De “Alpenjagers” namen dit jaar voor de 30-ste maal deel aan het blaaskapellenconcours te Muntendam. Met 75,83 punten behaalden ze daar een 2e prijs.

“Noorderrondrit” Garmerwolde

zaterdag 04 oktober 2008

De Noorderrondrit, het live-programma van RTV-Noord, was deze zaterdagmorgen te gast in Garmerwolde. In dorpshuis De Leeuw praatten Derk Bosscher en Marcel Nieuwenweg met gewone en opmerkelijke Garmerwolders. Muzikale gasten waren de “Alpenjagers”.

Seniorenvereniging Oldersum (D)

zaterdag 06 september 2008

In het boothuis van Yachtclub Unterems in Oldersum (Moormerland) was de seniorenvereniging bijeen voor een bonte-middag. Na het openingswoord door de burgemeester trad de Bigband van Moormerland op. De “Alpenjagers” vervolgden. Ons optreden werd afgewisseld met sketches en liedjes door de burgemeester en andere gasten. Kortom een gezellige middag met thee en taart.

20080906kapel2.jpg

Dorpsfeest Adorp

zondag 10 augustus 2008

Het optreden in de feesttent in Adorp was een succes. Toen we aankwamen zat de tent vol. Mensen van het tentenkamp naast de grote feesttent zaten aan de lunch. Het was een groep van zo’n 90 trikers met aanhang. Verder was er nog een kermis met zweefmolen, maar het terrein was een grote modderpoel. Toen het eten was afgelopen was de tent wat dunner bezaaid, maar we oogsten veel waardering van de mensen.

20080810klarinettenor.jpg

Gezamenlijk concert

zondag 29 juni 2008

Deze zondagmiddag gaven de “Alpenjagers” samen met de “Stroomdalkapel” een concert op het terras van het Witte Huis in Zeegse. Evenals vorig jaar werd na dit concert het muzikale seizoen afgesloten met een barbeque voor de leden van beide blaaskapellen.

Sintmaheerd Tolbert

zondag 25 mei 2008

Deze middag traden de “Alpenjagers” op voor de bewoners van de Sintmaheerd te Tolbert. Een dankbaar maar vooral spontaan publiek dat altijd voor veel interactie zorgt. Je ziet ze genieten. Zo had een jonge dame een dans voor deze gelegenheid ingestudeerd, weer anderen hadden als blijk van waardering voor de leden van de kapel presentjes gemaakt.

20080525zaal.jpg

Muziektweedaagse Kampen

zaterdag 24 mei 2008

23 en 24 mei organiseerden d’Isselander Muzikanten het 22e blaaskapellenfestival in de binnenstad van Kampen. Op de zonnige zaterdagmiddag namen 8 blaaskapellen plaats in de winkelstraten van het oude stadje. Naast het winkelend publiek trekt zo’n spectakel jaarlijks ook veel muziekliefhebbers. Volle terrassen, vrolijke gezichten, muziek en zang brengt een ieder al snel in een soort vakantiestemming.

20080524klarinet.jpg

“Altenheim” Hesel (D)

zondag 18 mei 2008

De Alpenjagers waren vandaag wederom te gast in Hesel. Een optreden in Duitsland is nooit verkeerd. Braadworst, bier, koffie, gebak en heerlijke wafels met kersen zoveel we maar wilden. Daarbij nog het prachtige weer en behoorlijk veel publiek. Een geslaagde middag.

20080518voor.jpg

Opening Jeu de Boulebaan Engelbert

zaterdag 17 mei 2008

De Alpenjagers traden op ter opluistering van de opening (in gebruik neming) van de Jeu de Boulebaan in het nieuwe multifunctionele dorpscentrum van Engelbert. Het zou een buitengebeuren moeten zijn, immers de banen liggen in de openlucht, maar door de regen hebben we binnen gespeeld.

20080517links.jpg

Nieuwjaarsconcert Garmerwolde

zondag 27 januari 2008

In een goed gevuld dorpshuis luidden de “Alpenjagers” deze zondagmiddag muzikaal het nieuwe jaar in. Met de gebroeders Engberts op accordeon en de traditionele Groninger nieuwjaarsrolletjes in de pauze. Uiteraard was ook onze vaste gastvrouw Caty Kalk weer van de partij. Met veel oude bekenden en ook tal van nieuwe gezichten brachten we een toost op het nieuwe jaar met een door de Kapelmeester zelf geschreven nieuwjaarslied.

20080127_podium.jpg