2007

“Sterrenflat” Hoogezand

vrijdag 26 oktober 2007

Op vrijdagavond gaven de “Alpenjagers” weer een concert voor de bewoners van de Sterrenflat in Hoogezand. De nieuwe zaal, met podium, zat bomvol publiek dat veel bijval gaf aan de muziek. Er was volop koffie, koek, fris en bier, worst met kaas. En als het gezellig is wordt het vaak toch altijd weer een beetje laat, bijna half twaalf.

“Duitse avond” Veendam

zaterdag 13 oktober 2007

De personeelsvereniging van PPG Westerbroek had een Duitse avond georganiseerd in het Park Hotel van Veendam. Er was het ene optreden na het andere van Duitse en regionale zangers rond een lopend buffet. Als opening, tijdens het buffet en ter afsluiting speelden de “Alpenjagers”, want bij een Duitse avond hoort uiteraard ook blaasmuziek.

20071013_ritme.jpg

“Sozialverband” Holtland (D)

zaterdag 22 september 2007

De “Alpenjagers” waren deze zaterdag wederom te gast op de muzikale middag van het Sozialverband te Holtland. In een goed gevulde Mehrzweckhalle troffen we als altijd een gastvrij onthaal en een hartverwarmend publiek.

“Expansie 2007″ Jubbega

zaterdag 15 september 2007

Op de consumentenbeurs in Jubbega was er deze zaterdag veel folklore te zien en te beluisteren. Naast folklore uit Ierland, Schotland en uiteraard uit Nederland zorgden de “Alpenjagers” voor een stukje Tsjechische folkore. Het mooie weer lokte vele mensen naar het beursterrein van het feestende dorp. Om na een wandeling door de versierde straten even een pilsje te halen bij de muziektent.

“Univeest” te Emmen

zondag 09 september 2007

Op de zondag van het 3-daagse Univeest ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Univé werd een blaaskapellenmiddag georganiseerd in een feesttent op het terrein bij het voetbalstadion van Emmen. Ook de “Alpenjagers” verzorgden een uur lang een optreden voor de liefhebbers van blaasmuziek onder de bezoekers van het feestgebeuren.

20070909_zang.jpg

Woonzorgcomplex Paasweide Appingedam

woensdag 05 september 2007

We gaven een echt gezellig concert in een bomvolle recreatiezaal.

“Duitse avond” in Westerwijtwerd

zaterdag 30 juni 2007

Een ouderwets dorpsfeest in de feesttent, met biertap, braadworst en spijker-slaan voor de echte kerels. Kortom de stemming was al aanwezig voor de tent openging, dat kon dus niet meer stuk.

20070630.jpg

Gezamenlijk concert Zeegse

zondag 24 juni 2007

Deze middag gaven de “Alpenjagers” samen met de “Stroomdalkapel” een optreden in de tuin van het Witte Huis te Zeegse. Na de afzonderlijke optredens besloten we het concert gezamenlijk met drie werken onder leiding van beide kapelmeesters.

20070624zeegse.jpg

Markt in “Altenheim” Hesel (D)

zaterdag 23 juni 2007

In en rond het verpleegtehuis van Hesel werd een oude ambachtenmarkt gehouden. Zelf gemaakte schilderijen, handwerkjes, koeken, jam en nog veel meer huisvlijt werd gepresenteerd en verkocht. De markt werd verder aangekleed met country linedancers op het plein en de “Alpenjagers” vanaf het overdekte balkon van het tehuis.

20070623linedancing.jpg

Beeklustpark Almelo

zondag 10 juni 2007

Op deze zonovergoten zondagmiddag vond wederom een blaaskapellenfestival plaats in het Beeklustpark van Almelo. Op het middagprogramma stonden optredens van de Lutter Muzikanten, de Bargkapel, de Grenslandkapel en de Alpenjagers. In grote getale nam het publiek plaats bij de muziekkoepel. Vooral in de schaduw van de bomen genoot het publiek van de Egerländer en Tsjechische muziek van de verschillende gezelschappen.

20070610muziekkoepel.jpg

Mooi Winsum

zaterdag 02 juni 2007

Op deze stralende zaterdagmiddag namen de “Alpenjagers” deel aan het evenement “Mooi Winsum”, een gevarieerd cultureel programma in de dorpskern van Winsum. In de haven traden we op voor het wandelende en dobberende publiek.

Koninginnedag Appingedam

maandag 30 april 2007

Op uitnodiging van de Stichting Zang & Muziek traden de “Alpenjagers” op tijdens het Koninginnedagfeest op het Woonplein te Appingedam. Het middagprogramma van dit zang en muziekfestival op de braderie en vrijmarkt bestond uit een afwisselend optreden van het shantykoor Opwierde II en de “Alpenjagers”. Met muziek en zang, een drankje op het terras en het schitterende weer was iedereen al snel in feeststemming.

20070430zang.jpg

Concert met Byzantijns Kozakkenkoor

zaterdag 31 maart 2007

In de gereformeerde kerk in het oude centrum van Appingedam verzorgden de “Alpenjagers” het voor- en naprogramma van het concert van het Enschede’s Byzantijns Kozakkenkoor. Dit concert was ten bate van Kindervakantiespelen Appingedam. Het bleek een geslaagde combinatie van Russisch orthodoxe liederen en Tsjechische volksmuziek. Na het officiele gedeelte werd onder het genot van een drankje en een hapje nog gezellig verder gespeeld en vooral nog veel gezongen.

Nieuwjaarsconcert Garmerwolde

zondag 07 januari 2007

Deze zondagmiddag luidden de “Alpenjagers” muzikaal het nieuwe jaar in. Naast de Böhmische en Moravische klanken van de kapel waren er ook de Schlagers van Henkie te beluisteren. Oliebollen, nieuwjaarsliederen en niet te vergeten onze vaste gastvrouw Caty maakten het concert compleet.

20070107_samen.jpg