2006

Blaaskapellenconcours Muntendam

zondag 05 november 2006

Deze zondagmorgen mochten de “Alpenjagers” het spits afbijten op de tweede dag van dit concours. De “Alpenjagers” waren voor de 29ste maal present en het optreden werd beloond met een 1e prijs.

Prof. Tuntlerhuis te Ter Apel

woensdag 18 oktober 2006

Een optreden voor de bewoners van dit verzorgingstehuis

Schuttersfeest Wedde

zondag 10 september 2006

Deze zondagmiddag verzorgden de “Alpenjagers” traditiegetrouw de muzikale omlijsting van de strijd om de titel Schutterskoning bij de Burchtschutters te Wedde.

20060910_wedde.jpg

Damsterheerd Appingedam

woensdag 06 september 2006

Een gezellig concert in een goed gevulde zaal van dit woonzorgcentrum voor 55+ers.

Braderie Roden

donderdag 24 augustus 2006

Vanuit de muziekkoepel begroetten de “Alpenjagers” deze middag de bezoekers van de braderie.

Frühshoppen Holtland (D)

zondag 20 augustus 2006

De burgemeesterskandidaat Uwe Themann nodigde de inwoners van Holtland uit voor een muzikaal Frühschoppen bij het restaurant in de oude Molkerei. De “Alpenjagers” treffen altijd een warm onthaal en een enthousiast publiek in deze voormalige partnergemeente van onze gemeente Ten Boer.

20060820_publiek.jpg

Dorpsfeest Adorp

zondag 13 augustus 2006

Met blaasmuziek is het altijd feest, zo ook op deze zondagmiddag in de feesttent te Adorp. De stemming zat er al snel goed in. Er werd enthousiast meegezongen en gedanst.

20060813_feesttent.jpg

Bezoek aan Tsjechië

zondag 30 juli 2006

Voor de derde maal waren de “Alpenjagers” een lang weekend te gast in de gemeente Rychnov nad Kneznou. In 1992 en 2003 waren we hier ook al eens te gast in het noordoosten van Tsjechië, in het Adelaarsgebergte in de Bohemen nabij de Poolse grens. Evenals in 2003 werden we hartelijk welkom geheten door de gastheer van Pension Sint Anna te Lukavice. Enkele leden verbleven dit weekend in het pension en wederom werd de tuin van het pension omgetoverd tot een gelegenheidscamping, waar een groot deel van de kapel gebruik van maakte.

Als teken van welkom werden we de vrijdag door onze gastheer verrast met een varken aan het spit. Waarna we een concert verzorgden in de voortuin van het pension.

200607_varken.jpg

De volgende dag gaven we een concert op het terras van Hotel Havel te Rychnov nad Kneznou.

20060728_lukavice.jpg

Ons muzikale bezoek sloten we de zondagmiddag af met een gezamenlijk concert met de kapel van Vamberk op het Sint Anna-feest in Rokytnice Orl. horách. Naast de muzikale uitwisseling is het bezoek aan Tsjechië verworden tot een bezoek aan vrienden. Van beide kanten dan ook een oprecht “tot ziens !”.

20060730_kapel_vamberg.jpg

Personeelsfeest Nashuatec Den Bosch

zaterdag 10 juni 2006

Voor dit feest waren de Brabanthallen omgebouwd tot een heuse overdekte kermis. Calypso, botsauto’s, suikerspinnen, teveel om op te noemen. Op het hoofdpodium livemuziek van onder andere Jim en Renee Froger. Daarnaast werd het personeel bediend van gerechten uit alle windstreken van de wereld. De gerechten uit de Alpen werden geserveerd met klanken van de Alpenjagers.

Lenteconcert Garmerwolde

zondag 07 mei 2006

Op deze zonnige zondagmiddag vierden de “Alpenjagers” niet alleen dat het voorjaar eindelijk een eind maakte aan de lange winterperiode, deze middag was er meer te vieren. Een drietal leden van de muziekvereniging werd in het zonnetje gezet. Anco Terpstra en Hennie Havenga kregen onderscheidingen opgespeld van de vereniging en de KNFM voor hun 60-jarig lidmaatschap en onze kapelmeester, Roelf Stol, voor zijn 50-jarig jubileum. Trouwe leden waar een vereniging graag op bouwt. Evenals onze ladyspeaker Caty Kalk, al jaren een vertrouwd gezicht bij onze concerten.

20060509-klarinetten.jpg

Nieuwjaarsconcert te Vries

zondag 08 januari 2006

De “Alpenjagers” brachten een Nieuwjaarsgroet met uiteraard veel luisternummers en meezingers, maar tot ieders verrassing ook met oliebollen. Op de muziek van ‘Moje Ceska Vlast’ en ‘Kannst du Knödel kochen’ werden de oliebollen aangekondigd met een speciaal voor deze gelegenheid geschreven Nederlandstalige tekst. In de uitverkochte zaal wisten de “Alpenjagers” afgewisseld met de Gebroeders Engberts op accordeon de zaal goed in beweging te krijgen.

20060108-kapel.jpg