2004

Kerstnachtdienst Garmerwolde

vrijdag 24 december 2004

Traditiegetrouw wordt de kerstnachtdienst in de NH kerk te Garmerwolde muzikaal begeleid door muziekvereniging “Harmonie”, waar “Alpenjagers” onderdeel van is. Naast de begeleiding van de samenzang verzorgen alle muzikanten van de vereniging gezamenlijk de sfeermuziek voorafgaand aan en na afloop van de dienst.

Koffieconcert Garmerwolde

zondag 21 november 2004

Ieder najaar geven de “Alpenjagers” een koffieconcert in Dorpshuis De Leeuw te Garmerwolde. Zoals beloofd werd het een gezellige muzikale morgen. Het deed ons veel plezier zoveel enthousiaste toehoorders te mogen begroeten in de prettig gevulde zaal. Speciaal waren we verheugd onze gastvrouw Caty Kalk te mogen verwelkomen. Caty was uiteraard nog herstellende van haar val voorafgaand aan het concours te Muntendam, maar ze presenteerde alweer als vanouds.

200411_koffieconcert.jpg

Concours Muntendam

zondag 31 oktober 2004

Ook dit jaar heeft onze kapel traditiegetrouw deelgenomen aan het blaaskapellen concours van Muntendam, ditmaal voor de 27e keer. De “Alpenjagers” komen uit in de bergklasse en behaalden 79,67 punten, goed voor een 2e prijs.

20041031bokaal.jpg

Daarnaast kreeg onze kapelmeester de “Freek Kalk Bokaal” als meest betrokken dirigent van dit blaaskapellenconcours. Freek Kalk was 30 jaar namens stichting RAC betrokken bij de organisatie van dit concours. Hij overleed in 2003 na een slopende ziekte. Ter nagedachtenis aan haar vader kwam dochter Marriët de bokaal persoonlijk aan onze kapelmeester overhandigen tijdens ons koffieconcert eind november.

Seniorenmiddag Delfzijl

zaterdag 25 september 2004

Deze middag gaven we op uitnodiging van ANBO Delfzijl een concert in de Molenberg. Het werd een hele gezellige middag in de taal waar onze dirigent zich extra op z’n gemak voelt, plat Gronings.

20040925delfzijl_hele_kapel.jpg

Oktoberfeest Holtland (D)

zaterdag 18 september 2004

De Alpenjagers waren te gast in Holtland, gemeente Hesel, nabij Leer. De Alpenjagers waren al vaker te gast in deze partnergemeente van de gemeente Ten Boer, waar Garmerwolde onder valt. Afwisselend met het shantykoor “De Törfmuttjes”, het gelegenheidsorkestje “Ulla & Freunde” en een volksdansgroep, werd de hele middag en avond gemusiceerd, gezongen en gedanst. De stemming zat er goed in.

Schuttersfeest Wedde

zondag 12 september 2004

Bij de Schuttersvereniging van Wedde werd zoals ieder jaar gestreden om de koningstitel. Deze urenlange strijd om het naar beneden halen van de houten vogel wordt traditiegetrouw vergezeld van de muziek van de Alpenjagers.

20040912wedde-koets.jpg

Buurtvereniging Loppersum

zaterdag 11 september 2004

Buurtvereniging de Westhoek vierde haar 40-jarig jubileum. De Alpenjagers waren hierbij te gast voor de muzikale noot. Onze muziek werd afgewisseld met kostelijke anekdotes uit het bewogen leven van Jaap “Goi dag” Nienhuis, een van de weermannen van RTV Noord.

Dorpsfeest Eck en Wiel

zaterdag 22 mei 2004

Tijdens het dorpsfeest was het gehele dorp één buiten spektakel. Op de braderie annex rommelmarkt waren tal van activiteiten voor jong en oud. Op deze afwisselend bewolkte en zonnige dag zorgden wij voor de muzikale opluistering.

20040522tenoren.jpg

Koffieconcert Garmerwolde

zondag 18 april 2004

Deze zondagmorgen, in het Dorpshuis van Garmerwolde, namen we met onze muziek en zang ons publiek mee naar het land waaraan we ons hart hebben verpand, Tsjechië. Onze gastvrouw tijdens deze muzikale reis was Caty Kalk. Zij leidde ons kriskras door het land, van de Bohemen naar Moravië. We maakten kennis met jonge meiden, verliefde en minder gelukkige stellen en met melancholische oude mannen. We trokken van de stad naar de natuur. Ook nam ze ons mee op de fiets door het beukenbos langs de oude linde. Een geslaagde reis en een koffieconcert waar we graag aan terugdenken.

20040418zang.jpg

Asser Mannenkoor te Zuidlaren

zaterdag 27 maart 2004

In het Sprookjeshof te Zuidlaren gaven we een concert, gezamenlijk met het Asser mannenkoor. Een unieke combinatie die garant stond voor een afwisselende muzikale avond.

2004sprookjeshof.jpg